/ Home / Over ons / Duurzaamheid

Duurzaamheid


Als Paans Van Oord zijn wij actief bezig met het verduurzamen van onze vloot. Zo voorzien we onze schepen van nieuwe kranen of nieuwe motoren. Het doel is om ons materieel zo energiezuinig mogelijk te maken en de uitstoot van schadelijke stoffen zo ver mogelijk terug te dringen. Kortom: onze schepen gereed maken voor de toekomst. 

Recent hebben wij de CO2-voetafdruk van kraanschip Parcival weten te verkleinen door deze te voorzien van een dieselelektrische voortstuwing. In combinatie met de elektrische kraan en een zelfontworpen spudpaalsysteem is een uniek, duurzaam schip ontstaan. De Parcival is hiervoor bekroond met een Zilveren Green Award. 

De nieuwe Werkendam is het eerste LNG-aangedreven schip binnen onze vloot. Dankzij slimme eigenschappen verbruikt het schip minder brandstof, waardoor de CO2-uitstoot daalt. Door de LNG installatie stoot de Werkendam 80% minder fijnstof en 70% minder stikstof uit; hiervoor is het schip bekroond met een Gouden Green Award. 

Kraanschip Leendert Sr. is in 2020 voorzien van een geheel nieuw achterschip. Voor de voortstuwing is een nieuwe Stage V motor met extra uitlaatgassennabehandeling geïnstalleerd, waarmee de stikstofuitstoot tot het minimum wordt gereduceerd. Voor deze aanpassing heeft het kraanschip ook een Zilveren Green Award ontvangen.