/ Home / Materieel / Survey materieel

Survey materieel


Paans Van Oord beschikt over een eigen survey afdeling met twee eigen peilboten die wij flexibel inzetten op onze projecten. Daarnaast beschikken wij ook over onder andere survey drones, een mobiele 3D scanner en over volledig zelfvarende onbemande peilboot. Afhankelijk van de survey voorzien we onze peilboot van een multibeam of singlebeam echolood, ping sonar of sidescan sonar. Al ons survey materieel is uitgerust met de meest actuele plaatsbepalingsystemen met een zeer hoge nauwkeurigheid.

Daarnaast worden wij ondersteund door de topspecialisten van de survey afdeling van Van Oord. Hiermee hebben we alle kennis in huis waardoor wij voor elke situatie een gepaste oplossing kunnen bieden.  

VO:X Metiri

De VO:X Metiri is een uniek stuk materieel. Deze kleine onbemande peilboot is geheel in eigen huis ontwikkeld. De VO:X Metiri is niet alleen volledig zelfvarend, maar ook voorzien van de meest actuele plaatsbepalingssystemen. Door zijn kleine formaat zijn wij in staat op moeilijk bereikbare plekken te komen. Op locaties met weinig waterdiepte of nabij lage bruggen of constructies, komt de VO:X Metiri volledig tot zijn recht. 

Survey drone

Middels onze survey drones maken wij gevlogen maaiveldmetingen.  De drone maakt tijdens de vlucht foto's met een zeer nauwkeurige positie. Geavanceerde software kan uit deze foto's een x,y,z puntenwolk berekenen. Dit alles gebeurt volledig binnen de eigen survey afdeling. 

Leica Pegasus Scanner

De Leica Pegasus Scanner is een 3D scanner die gemonteerd is op een voer- of vaartuig. De Leica Pegasus Scanner meet met een laser een puntenwolk met hoge puntdichtheid. Tegelijkertijd maakt de scanner ook 360° foto's. Deze foto's worden o.a. gebruikt om de gescande punten een kleur te geven. Deze scanner is uitermate geschikt om een nulmeting vast te leggen bij de start van een project. 

Sonans

Type: peilboot

Leaflet Sonans

Vliet

Type: peilboot

Leaflet vliet

VO:X Metiri

Type: zelfstandig varende peilboot

Leaflet VO:X Metiri

Drone

Type: Drone

Leaflet Drone

Leica Pegasus Scanner

Type: 3D scanner 

Leaflet: Leica Pegasus scanner